Sénior M – Victòria després de patir

Aquest cap de setmana ens va tocar “tornar patir”,.. i molt,…  però aquesta vegada la sort es va aliar del nostre costat i vàrem sumar una importantíssima victòria, que ens manté a la part mitja alta de la classificació.
Els visitants es presentàvem amb millor trajectòria (amb un balanç favorables de 4 victòries per 1 derrota, i 373 punts a favor per 343 en contra), el que ens feia pensar que seria un partit disputat i les previsions no varen fallar.
Va ser un partit amb dues cares totalment diferents.
Mentre que la primera part ens va ser favorable (parcials de 21-17 i 23-17 en els primer i segons períodes), a la segona part ens vàrem veure superats pels visitants (parcials de 12-18 i 10-13 en els tercer i quart períodes). En defensa vàrem estar en la mateixa línia durant tot el partit, però vàrem fallar en atac.
I per què aquestes diferències? Doncs pel mateix motiu que la setmana anterior a Begur: “encallats” contra zona. I es va repetir la mateixa història (desprès d’una bona primera meitat, una segona part dolenta)
El partit va començar molt igualat, però amb molt bon joc, amb atac fluid contra defensa individual, bones posicions de tir i encert en els llançaments vàrem anar sumant punts. Tot i així els figuerencs ens posaven les coses complicades, ja que el seu atac era ràpid, corrien per la pista i a vegades entràvem en la seva dinàmica de joc, que ens feia precipitar les accions i no ens era gens favorable. De totes maneres fórem capaços d’asserenar-nos, jugar el nostre partit i arribar a la mitja part amb un resultat favorable de 44-34 (10 punts per sobre, que son una bona renda, però que s’han de saber gestionar “millor”).
En la segona part l’Escolapies va canviar el seu plantejament defensiu, ens va plantificar una defensa zonal i vàrem quedar col·lapsats. Molta circulació de pilota exterior, però nul·litat a l’hora d’atacar-la. Ni aconseguíem posar pilotes dins la zona per intentar el joc interior, ni aconseguíem trobar forats per on penetrar, de tal manera que la nostra efectivitat en atac va quedar molt reduïda (en el tercer període dels 12 punts aconseguits, 6 ho foren per dos triples i 2 de tirs lliures). A sobre, al veure que s’anaven acostant al marcador, vàrem tenir uns moments de joc “caòtics” que l’encert del temps demanat per en David va tallar. A la fi del període ja ens havien retallat 6 punts, i el marcador assenyalava un resultat favorable de 56-52. Les coses es posaven difícils i hi havia nervis.
I en l’últim període “a patir” esperant que els minuts volessin. Continuàvem encallats en l’atac i veiem com els visitants seguien retallant les diferències. D’un 56-52 a l’inici del període passàvem a un 58-59 al minut 34 (1 punt per sota). Amb un parcial de 8-3 arribàvem a l’últim minut 4 punts per sobre (66-62), cistella visitant (66-64) i a falta de 5 segons personal en contra. Primer tir lliure encistellat (65-66), segon tir fallat, rebot favorable, i……… fi del sofriment.

Cinc inicial: Xevi, Ebra, Guillem, Aniol M. i Pineda .
Parcials: 21-17, 23-17, 12-18 i 10-13.
Resultats cada cinc minuts: 11-8, 21-17, 27-27, 44-34, 49-44, 56-52, 62-61 i 66-65.
Anotadors: Pini (3), Ebra (12), Xevi (-), Pol P. (-), Aniol M. (5), Pineda (23), Oriol (4), Parramon (6), Guillem (2), Aniol J. (8) i Colom (3).
Tirs lliures: 9/17. Pini (1/2), Ebra (1/2), Aniol M. (2/3), Pineda (3/3), Oriol (0/1), Parramon (0/2) i Aniol J (2/2).
Triples: 5. Aniol J. (2), Ebra (1), Aniol M. (1) i Colom (1).
Personals: 27. Pini (1), Ebra (2), Xevi (3), Pol P. (1), Aniol M (2), Pineda (4), Oriol (1), Parramon (3), Guillem (1), Aniol J. (5) i Colom (4).
Eliminats: Aniol J. (36’).